Bize Ulaşın

Yaşam

Yeni nesil Mercedes-Benz otomobilleri Luminar lidarlarını alacak

Mercedes-Benz, Luminar Technologies’in lidarlarını kullanarak otomobillerinde yeni bir teknoloji ortaklığı kuruyor ve anlaşma, veri paylaşımını içeriyor.

Yayınlanma:

-

Yeni nesil Mercedes-Benz otomobilleri Luminar lidarlarını alacak

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Perşembe günü duyurduğu yeni ortaklık anlaşması kapsamında, gelecekteki araçlarında Luminar Technologies şirketinin lidarlarını kullanmayı planladığını açıkladı. Anlaşma şartları, veri paylaşımını ve otomobil üreticisinin Amerikan şirketinde bir pay elde etmesini de içeriyor.

Detaylar ve Değiş Tokuş: Mercedes-Benz ve Luminar İşbirliği

Regülatör kuruma sunulan belgelere göre, Mercedes-Benz, belirli veri ve hizmetler karşılığında Luminar’ın A sınıfı 1.5 milyon adet hissesini alacak. Bu haber, Luminar hisselerinin değerini %17,7’den fazla artırdı.

Luminar ve Daimler’in İleri Teknoloji İşbirliği

Luminar ve Daimler North America Corporation (Mercedes-Benz’in sahibi Daimler’in Amerikan şubesi) arasındaki anlaşma, Amerikan şirketinin teknolojilerinin bir sonraki nesil seri üretim binek araçlara entegre edilmesini öngörüyor. Daimler ise Luminar ile lidarlarına sahip araçların geliştirme ve üretim süreçleriyle ilgili veri paylaşacak.

Luminar’ın CEO’sundan Değerlendirme

Luminar’ın kurucusu ve CEO’su Austin Russell, Mercedes-Benz ile yapılan ortaklığı endüstri için “önemli bir an” olarak nitelendirdi. Russell, bu işbirliğinin, “artan güvenlik ve otonom sürüş özelliklerinin tüketici araçlarında bilim kurgudan ana akıma nasıl geçtiğini göstereceğini” belirtti.

Luminar ve Daimler’in Önceki Anlaşması

İki şirket daha önce, Luminar Iris lidar teknolojisinin geliştirilmesi ve bunun Daimler’in seri üretim araçlarına entegre edilmesi için anlaşma yapmışlardı. Bu anlaşma kapsamında Luminar, mühendislik hizmetleri ve gerçekleştirilen çalışmalar için bir kereye mahsus ödeme alıyor. 2020 yılında Daimler’in kamyon bölümü, otonom kamyon üretim anlaşması kapsamında Luminar’a yatırım yaptığını duyurmuştu, ancak yatırım miktarı bilinmiyor.

Advertisement