Bize Ulaşın

Siyaset

Çin’deki üst düzey ABD’li diplomat Trump’ın iklim politikası nedeniyle istifa etti

ABD’nin Pekin Büyükelçiliği üst düzey diplomatı David Rank, Trump yönetiminin Paris iklim anlaşmasından çekilme kararını Çin’e resmi olarak bildiremeyeceği hissiyle istifa etti.

Yayınlanma:

-

Çin’deki üst düzey ABD’li diplomat Trump’ın iklim politikası nedeniyle istifa etti

ABD’nin Pekin Büyükelçiliği Şarjé D’Affaires’i David Rank, Trump yönetiminin 2015 Paris anlaşmasından çekilme kararı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrıldı.Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Rank’ın ayrıldığını doğruladı, ancak Twitter gönderilerini onaylayamadığını belirtti. Söz konusu gönderiler, Rank’ın geçen hafta ABD’nin anlaşmadan çekilme kararını Çin’e resmi bir bildirimde bulunamayacağı hissine kapılarak istifa ettiğini belirtiyor.

Ambassador Terry Branstad’ın Göreve Başlaması Bekleniyor

Amerika’nın Çin Büyükelçisi olarak görevlendirilen Iowa Valisi Terry Branstad’ın bu ay içinde göreve başlaması bekleniyor.

Rank’ın Görevinden Ayrılma Nedeni

Çin uzmanı John Pomfret’in bir tweet’ine göre, Rank, geçen hafta Paris anlaşmasından çekilme kararını destekleyemediği için istifa etti. Pomfret’in başka bir tweet’ine göre ise Rank, Çin hükümetine ABD’nin kararını bildiren bir diplomatik notu iletemeyeceğini belirterek büyükelçilik personeline ayrılışını duyuran bir toplantı düzenledi.

Görevden Ayrılış Süreci

Bir Twitter hesabından yapılan açıklamaların doğrulandığı, ancak Dışişleri Bakanlığı’nın Pazartesi günü Pekin’de emekli olma niyetini açıkladığında Rank’a hemen görevden ayrılmasını söylediği bildirildi. Yetkili, isminin açıklanmaması koşuluyla konuştu.

Personel Müdürü de Görevinden Ayrıldı

1 Haziran’da, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın en üst personel müdürünün istifasının kabul edildiği belirtildi. Arnold Chacon, dış hizmetlerin genel direktörü ve insan kaynakları direktörü olarak görev yapmıştı.

Advertisement