Bize Ulaşın

Dünya

Yok artık! İngiltere’de asfalt onarımı için otonom araç çalıştıracak

İngiltere’de geliştirilen ARRES Prevent robot platformu, yol çatlaklarını 24 saat boyunca tespit edip kapatma yeteneği ile yolların kalitesini artırmayı ve bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltmayı hedeflemektedir.

Yayınlanma:

-

Yok artık İngilterede asfalt onarımı için otonom araç çalıştıracak

İngiltere’de, Liverpoollu bir üniversiteden ayrılan Robotiz3d şirketi tarafından geliştirilen yeni robotik bir platform olan ARRES Prevent’in ilk saha testleri yakında gerçekleştirilecek. Bu otomatize yol tamiri platformu, asfalt çatlaklarını 24 saat boyunca arayıp kapatma yeteneğine sahip, bu sayede çukur oluşumunu engelliyor.

Yol Kalitesi ve Tamir Maliyetlerine Alternatif Çözüm

Yol kaplamasının kalitesini izleme ve onarım-rehabilitasyon çalışmaları, önemli maliyetleri gerektiriyor ve yine de kötü yolların tüm sorunlarını çözemiyor. Yılda yaklaşık 2 milyon çukurun onarılması gerekiyor ve bu da her yıl İngiliz sürücülerinin araçlarını tamir için 2.2 milyar dolara kadar harcamasına neden oluyor.

Çatlakların Kapatılması: Robotların Yardımıyla Sorunlara Çözüm

Yol kaplamasındaki çatlakları kapatmak, suyun içeri girmesini önleyebilir ve kusurların genişlemesini engelleyebilir. Bu konuda yardımcı olabilecek Robotiz3d şirketi tarafından geliştirilen ARRES Prevent robotları, Liverpool Üniversitesi bilim adamları tarafından ele alınan bir konuyu çözmek için tasarlandı ve şirket bu bilim adamlarından türedi.

ARRES Eye: Çatlakları Tespit Eden Otonom Yol Onarım Sistemi

İlk olarak, çatlakları bulma ve gerekli işin hacmini değerlendirme amacıyla ARRES Eye (Otonom Yol Onarım Sistemi) adlı bir platform geliştirildi. Bu platform, saatte 95 km’ye kadar hızla kusurları tespit edebilme yeteneğine sahiptir. Ardından, ARRES Prevent adlı robotik sistem, bir geçişte 3 metre uzunluğundaki bir yol şeridini kapsama yeteneğine sahiptir.

ARRES Prevent: Otomatik Çatlak Onarımları İçin İleri Teknoloji

Çatlakları kapatma amacıyla tasarlanan ARRES Prevent robot platformu, otomatik olarak, hem otonom modda (24 saat boyunca) hem de operatörün uzaktan kontrolü altında çalışabilir. İnsan müdahalesinin her zaman gerekebileceği durumlar düşünülebilir, ancak çatlakları kapatma görevinde robot kullanmak, iş maliyetlerinde %90’a kadar tasarruf sağlayabilir ve işlerin %70’e kadar daha hızlı tamamlanmasını sağlayabilir.

Advertisement