Bize Ulaşın

Dünya

Güney Kore’de Eski Başkanın Güvendiği İsim Hapse Mahkum Edildi

Choi Soon-sil, eski Güney Kore başkanına duyduğu güvenle bilinen bir isim, üniversiteye kızının ayrıcalıklı muamele yapılması için devlet başkanıyla olan bağlantılarını kötüye kullanmaktan üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma:

-

Güney Kore’de Eski Başkanın Güvendiği İsim Hapse Mahkum Edildi

Güney Kore’nin eski başkanının uzun süreli güvendiği bir isim olan Choi Soon-sil, kızına üniversitenin ayrıcalıklı muamele yapmasını sağlamak amacıyla devlet başkanıyla olan bağlantılarını kötüye kullanmak suçlamasıyla üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ülkenin Elitini Sarsan Yolsuzluk Skandalının Merkezinde

Choi Soon-sil’in mahkumiyeti, geçen ekim ayında patlak veren ve ülkenin iş ve siyasi elitini sarsan yolsuzluk skandalında ilk karardır. Choi ve eski başkan Park Geun-hye, Güney Kore’nin önde gelen iş ve siyasi elitinden toplamda altı milyon avro değerinde rüşvet toplamakla suçlanıyorlar.

İddiaları Reddetme: Park ve Choi’nin Savunması

Hem Park hem de Choi, suçlamaları reddediyorlar. Choi’nin mahkumiyeti, genç kızının prestijli Ewha Women’s University’ye girişini kolaylaştırmak ve kızının akademik kayıtlarını değiştirmekle suçlanmasının ardından geldi. Üniversitenin başkanı da iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Üniversiteye Müdahale ve Rüşvet İddiaları

Choi’nin kızı Chung Yoo-ra, bir Asya Oyunları atletizmi altın madalyalı sporcusu olmasına rağmen, geçen yıl Avrupa’ya kaçtı. Bu ayın başlarında Güney Kore’ye döndü ve herhangi bir yanlış anlamayı düzeltmek istediğini iddia etti. Ancak olayın ortaya çıkmasının ardından üniversiteye girişi ve lise diploması iptal edildi.

Chung Yoo-ra’nın Tutuklanma Talepleri

Chung Yoo-ra’nın eğitimini finanse etmek amacıyla Samsung Electronics’in ona maddi yardımda bulunduğu iddiası nedeniyle savcılar, iki kez onun tutuklanması için bir tutuklama emri talep etti.

Advertisement