Bize Ulaşın
Donald Trump, Katar’a terör finansmanını durdurması çağrısında bulundu Donald Trump, Katar’a terör finansmanını durdurması çağrısında bulundu

Yaşam

Donald Trump, Katar’a terör finansmanını durdurması çağrısında bulundu

Donald Trump, Katar’a terör finansmanını durdurması çağrısında bulunmanın zamanının geldiğini söyledi.

Photo: Shutterstocka

Yayınlanma:

-

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Cuma günü Katar’ı terörü finanse etmeyi durdurmaya çağırdı ve Körfez ülkesinin bunu tarihsel olarak “çok yüksek bir düzeyde” yaptığını söyledi.

Şiddeti Tolere Edemeyiz

Trump, Beyaz Saray’da Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, “Hiçbir medeni ülke, bu şiddeti tolere edemez veya bu kötü ideolojinin kıyılarına yayılmasına izin veremez” dedi.

Qatar’a Yönelik Eleştiriler

Trump’ın açıklamaları, Katar’a yönelik eleştirilerin devamını işaret ediyor. Başkan, Katar’ı terör örgütlerine destek vermekle suçluyor ve buna son vermesini talep ediyor.

Arap Blokunun Katar’a Ambargo Uygulaması

Trump’ın bu açıklamaları, Suudi Arabistan liderliğindeki birkaç Arap ülkesinin, Katar’a ambargo uygulayarak diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kestiği bir döneme denk geldi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn gibi ülkeler, Katar’ı terörü desteklemekle suçlayarak, Katar ile olan ilişkilerini koparmışlardı.

Katar’ın Tepkisi

Katar ise bu suçlamaları reddediyor ve Arap blokunun ambargosunu kınayarak, buna hukuki ve siyasi önlemlerle karşı çıkıyor. Katar, bağımsız bir dış politika izleyerek, bölgesel meselelerde aktif bir rol üstlenmeye çalışıyor.

Advertisement