Bize Ulaşın

Siyaset

ASUS, İntel NUC Extreme’yi gün yüzüne çıkardı

ASUS, masaüstü grafik kartına sahip bir mini bilgisayar olan Intel NUC Extreme’yi resmi olarak piyasaya sürmeye hazırlanıypr.

Yayınlanma:

-

ASUS, ntel NUC Extreme’yi gün yüzüne çıkardı

ASUS, NUC Extreme Serisini Güncellememe Kararı Aldı

ASUS’un bir temsilcisi, Tayvanlı üreticinin oyun mini bilgisayar serisi NUC Extreme’yi artık güncellemeyi planlamadığını doğruladı. Bu karar, Intel NUC 13 Extreme modelinin Intel Raptor Canyon platformu üzerine inşa edilen son kompakt oyun sistemine işaret ediyor. ASUS, NUC Extreme’in yerine aynı sınıfta ROG Strix sistemini piyasaya sürdü.

ROG Strix G16CHR: Yeni Nesil Oyun Sistemi

ASUS, CES 2024 fuarı kapsamında ROG Strix G16CHR adlı masaüstü oyun sistemi tanıttı. Bu sistem, iç hacmi 7,5 litreye sahip bir kasada monte edilmiştir. Bilgisayar, hava veya sıvı soğutma sistemleriyle temin edilebilecek ve Intel Raptor Lake Refresh serisinden 20 çekirdekli ve 28 izlekli Core i7-14700KF’ye kadar işlemcilere kadar çeşitli konfigürasyonlar sunacak. Ayrıca sistem, 16 GB GDDR6X belleğe sahip GeForce RTX 4080 grafik kartı ve 64 GB DDR5 RAM ile donatılabilecek.

ASUS’un NUC Serüveni

Geçen yıl Intel, NUC serisi mini bilgisayarların üretim haklarını ASUS’a devretti. NUC Extreme sınıfındaki oyun sistemleri, Compute Unit modüllerini içerir, bu modüller anakart, işlemci ve RAM modüllerini içerir. ASUS, NUC Extreme’i güncellemeyi planlamıyor ve örneğin Raptor Lake Refresh serisinden çip içeren modüller sunmayacak. Bu nedenle üretici, NUC Extreme projesini fiilen sonlandırdığını duyurmuş oldu.

Yenileme Seçenekleri ve Sınırlamalar

NUC Extreme oyun sistemine sahip kullanıcılar için tek güncelleme seçeneği, örneğin GeForce RTX 4000 serisinden bir kartla kart değişimi yapmaktır. Mevcut Intel NUC Extreme modeli, 7,5 litrelik hacmiyle GeForce RTX 30 serisi grafik kartlarına sahiptir.

ASUS’un Yeni Oyun Sistemleri

CES 2024 kapsamında ASUS, daha kompakt oyun sistemleri ROG NUC, NUC 14 Pro ve NUC 14 Pro Plus’ı tanıttı. Bu yeni modeller, ASUS’un oyun bilgisayarları pazarındaki varlığını güçlendirmeye yönelik çeşitlendirilmiş bir stratejinin bir parçası olarak görünüyor.

Advertisement