Siyaset

Sığınmacıların Zorlu Koşullarına Karşı #SickOfWaiting Kampanyası

Yunanistan’daki NGO çalışanları, gönüllüler ve mülteciler tarafından başlatılan #SickOfWaiting kampanyası, Avrupa ülkelerini sığınmacıları kabul etmeye ve onların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmeye yönelik bir çevrim içi hareket olarak faaliyet göstermektedir.

Yayınlanma:

-

Avrupa Birliği’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, gönüllülerin ve mültecilerin katılımıyla bir online kampanya başlatıldı. #SickOfWaiting kampanyası, Avrupa ülkelerini sığınmacıları kabul etmeye çağırmayı ve onların karşılaştığı koşullara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Kampanya yürütücülerine göre, sığınmacıların muameleleri ve yaşam koşulları giderek kötüleşiyor; sınırlı gıda, barınma ve tıbbi malzeme ile karşı karşıya kalıyorlar. Bazı durumlarda ise yerel halk tarafından saldırılara uğradıkları ve hatta intihar vakalarının yaşandığı rapor ediliyor.

12.000’den fazla kişi ve yaklaşık 25 sivil toplum kuruluşu, bu harekete katıldı. Kampanyanın web sitesinde, “2015 yılında, Avrupa ülkeleri 2017 Eylül ayına kadar 120.759 sığınmacıyı ağırlama taahhüdünde bulundu ve bu sığınmacıların yüzde 74’ü hala belirsiz bir şekilde bekliyor” denilmekte. Ayrıca, birleşmeyi bekleyen ailelerin süreçlerinin de durduğu ifade ediliyor. Kampanya üyeleri, sürecin hızlandırılması için 28 Haziran’da Avrupa Parlamentosu’na gitmeyi planlıyorlar.

Salih Akçay Türk
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Salih Akçay Türk, dijital habercilik ile kariyer hayatına başlamıştır. Gündemden Haberler dijital medya şirketinin kurucusudur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version