Bize Ulaşın

Spor

Seagate, NAS için 24 TB kapasiteli IronWolf Pro serisi HDD’yi piyasaya sürdü

Seagate, IronWolf Pro ailesinin en büyük kapasiteli HDD’sini, 24 TB depolama alanına sahip ST24000NT002 modelini duyurdu, bu yeni disk özellikle NAS sistemlerinde kullanım için tasarlanmıştır.

Yayınlanma:

-

Seagate NAS için 24 TB kapasiteli IronWolf Pro serisi HDDyi piyasaya sürdü

Seagate, IronWolf Pro ailesinin en büyük kapasiteli HDD’sini duyurdu: 24 TB’lık model ST24000NT002. Geleneksel manyetik kayıt teknolojisi (CMR) kullanılarak üretilen bu cihaz, NAS (Ağ Bağlantılı Depolama) sistemlerinde kullanım için tasarlanmıştır.

LFF Formatı ve SATA-3 Arayüzü

Yeni ürün, LFF (Large Form Factor) formatında ve SATA-3 arabirimine sahiptir. Sızdırmaz bir kabin içinde helyum ile doldurulmuştur. Diskin spindle (mil) dönme hızı 7200 devir/dakikadır ve 512 MB önbelleğe sahiptir.

Performans ve Dayanıklılık

Bu depolama aygıtı, yılda 550 TB’ye kadar olan iş yüklerini kaldırabilir ve MTBF (arızaya geçme süresi) değeri 2.5 milyon saat olarak belirtilmiştir. Okuma hataları olasılığı 1×10^-15’i geçmez. Disk, sınırsız sayıda bölme içeren NAS’lara kurulabilir. Maksimum veri transfer hızı ise saniyede 285 MB’dir. Çalışma sıcaklığı aralığı +5 ila +65 °C arasındadır ve ortalama güç tüketimi 7.8 W’dir.

AgileArray Teknolojisi ve Diğer Özellikler

Cihazda, çoklu bölme yapılarındaki RAID dizilerinin enerji tüketimini minimumda tutarken dengelemesini ve optimize etmesi için tasarlanmış AgileArray teknolojisi bulunmaktadır. Disk ayrıca dönme titreşim sensörleri ile donatılmıştır.

5 Yıl Garanti ve Fiyat

Seagate, bu sürücü için 5 yıl garanti sunmaktadır. Yeni ürünü tahmini 650 dolarlık bir fiyatla satın alabilirsiniz. IronWolf Pro ailesine 2 ila 22 TB kapasiteli diğer HDD’ler de dahildir.

Advertisement