Teknoloji

Realme 12 Pro’dan müjde! Sony sensörleri ile çalışacak

Realme 12 Pro, Snapdragon 6 Gen 1 işlemci ve tamamen yeni bir Sony sensörüne sahip bir kamera alacak. İşte detaylar!

Yayınlanma:

-

Realme şirketi, gelecek hafta, 29 Ocak’ta Realme 12 Pro ve Realme 12 Pro+ akıllı telefonlarını tanıtacak. Etkinlik öncesinde, üretici gelecek yeniliklerin daha düşük seviyedeki modeli hakkında yeni detayları ortaya çıkardı.

Realme 12 Pro’nun Kamerası: Sony IMX882 Sensör ile Geliyor

Realme, 12 Pro modelinin Sony IMX882 sensör tabanlı bir kamera alacağını duyurdu ve bu kamera optik görüntü stabilizasyonu ile donatılacak. Bu sensör daha önce duyurulmamıştı ve Realme 12 Pro’nun bu sensöre sahip ilk akıllı telefon olması bekleniyor. İçeriden alınan bilgilere göre, bu sensör, örneğin Oppo Reno11 5G kamerasında kullanılan LYT-600 sensörünün yeniden adlandırılmış bir versiyonu olabilir. Daha önce duyurulan bilgilere göre, Realme 12 Pro+’da Sony IMX890 sensörlü bir kamera olacak.

Realme 12 Pro’nun Ana Kamerası: 50 MP’lik Sensör ile Fotoğrafçılığa Devrim

Realme’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, akıllı telefonun ana kamerası 50 MP’lik bir sensöre sahip olacak ve fotoğrafçılıkta bir devrim yapacak.

Realme 12 Pro’nun Tasarımı ve Özellikleri

Realme 12 Pro’nun render görüntülerine göre, üç kameraya sahip olacak ancak periskop lensini bu modelde görmemiz beklenmiyor. Ayrıca, akıllı telefonun kamerasının 20x zoom özelliğine sahip olduğu belirtiliyor, bu da gerçekte iki kat optik zoom ve 10x dijital zooma sahip bir telefoto lensinin bulunabileceği anlamına gelebilir. Şirketin web sitesinde belirtildiğine göre, Realme 12 Pro, sekiz çekirdekli 4 nm Snapdragon 6 Gen 1 işlemcisine sahip olacak.

Realme 12 Pro+ ve Periskop Kamerası

Realme, Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024 fuarında Realme 12 Pro+’yı tanıtarak, bu modeli orta seviye bir akıllı telefon olarak sunan ilk telefon olarak lanse etti. Geri kalan tüm detaylar, 29 Ocak’ta düzenlenecek etkinlikte açıklanacak.

Emin Gözükör
Gündemden Haberler ekibine yeni dahil olan Emin Gözükör, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2019 yılında mezun olmuştur. Dijital haberciliğe 17 yaşında başlamıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version