Siyaset

PayPal, AI kullanarak ödeme sistemine yeni bir soluk getirmeye karar verdi

PayPal’ın yeni CEO’su Alex Chriss, şirketin bu yıl içinde yapay zeka tabanlı bir platformu devreye alarak satıcıları müşterileri geçmiş alışveriş geçmişlerine dayanarak çekmeyi ve tek tıklamayla ödeme özelliğini sunmayı planladığını duyurdu.

Yayınlanma:

-

PayPal’ın yeni CEO’su Alex Chriss, şirketin bu yıl dünya genelinde yaklaşık bir buçuk trilyon dolarlık ticaret işlemleri verilerini kullanarak satıcıların geçmiş alışveriş geçmişlerine dayanarak yeni müşteriler çekebilecek bir yapay zeka tabanlı platformu devreye alacağını ve ayrıca tek tıklamayla ödeme özelliğini başlatacağını açıkladı.

Kriss’in Stratejik Planı

CEO Alex Chriss’in bu büyük yazılım duyurusu, 2023 yılı Ocak ayına göre hisse senetlerinin %22’den fazla düşmesine neden olan düşük karlılık ve yatırımcıları etkilemeyen bir performansla mücadele eden PayPal için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülebilir. Chriss, Intuit adlı yazılım geliştirme şirketinin üst düzey yöneticisi olarak önceki kariyerinden geliyor ve PayPal’ın karlılığını önemli ölçüde artıracağına söz verdiği “geçiş yılı” olarak nitelendirdiği 2024’te şirketin stratejik planını açıkladı.

Yapay Zeka Destekli “Akilli Kasa Fişleri”

PayPal, satıcıların müşterilere kişiselleştirilmiş ürün önerilerinde bulunabilmeleri ve aynı zamanda nakit geri ödeme sağlayabilmeleri için kullanabilecekleri bir yapay zeka tabanlı araç olan “akıllı kasa fişleri” adlı ayrı bir aracı tanıtacak. Şirket ayrıca “Fastlane” adlı tek tıklamayla ödeme özelliğini ve Venmo iş profilleri için yeni özellikleri tanıtıyor.

Yatırımcı Beklentileri

BTIG analisti Andrew Harte, “İnovasyonun sonuçları umut verici ve tüketicilere ve satıcılara hizmet kalitesini artırmalıdır. Ancak, yatırımcıların bunları yenilikçi bilgi olarak değil, şirketin zaten üzerinde çalıştığı girişimler olarak görmelerini bekliyoruz” dedi. Haberin ardından PayPal hisseleri %4,6 oranında düştü, çünkü yatırımcılar CEO’dan gerçek değişiklikleri beklerken, sadece yönetici duyurularıyla tatmin olamayabilirler. Muhtemelen durum, PayPal’ın 7 Şubat’ta dördüncü çeyrek faaliyet sonuçlarını açıklamasıyla değişecektir.

Kemal Cindoruk
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olan Kemal Cindoruk, 29 yaşındayken Gündemden Haberler ailesine girmiş ve en eski ekip üyesidir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version