Teknoloji

NVIDIA’nın değeri AI sayesinde Amazon’un önüne geçti

NVIDIA, yapay zeka sayesinde kısa süreliğine piyasa değeri açısından Amazon’u geride bıraktı

Yayınlanma:

-

Reuters’ın aktardığına göre, Pazartesi günü NVIDIA, piyasa değerlemesi açısından bir süre için Amazon şirketini geride bıraktı. Yapay zeka teknolojilerine yönelik devam eden coşku, grafik işlemci geliştiricisinin ABD’nin en değerli şirketleri arasında dördüncü sıraya yükselmesini sağladı.

NVIDIA’nın Piyasa Değeri Yükseliyor

Londra Borsası verilerine göre, Pazartesi günü hisse senetlerinin rekor seviyede 734.96 dolarla işlem gördüğü sırada, NVIDIA’nın piyasa değeri 1.82 trilyon dolara ulaştı. Bu, perakende devi Amazon’un 1.81 trilyon dolarlık piyasa değerini geride bırakmasına ve yalnızca Google’ın sahibi Alphabet’in 1.87 trilyon dolarlık değerine birkaç milyar dolar geride kalmasına neden oldu.

NVIDIA’nın Geçmişi ve Beklentileri

2002 yılında son kez NVIDIA, Amazon’dan daha değerli olarak değerlendirildi. Ancak, bu sefer, Amazon’un geçen yılın son çeyreğine ilişkin beklenenden daha iyi finansal raporuyla yatırımcılar, NVIDIA’nın finansal sonuçlarını heyecanla bekliyor. NVIDIA’nın, 21 Şubat’ta dev şirketler arasında son açıklayanlardan biri olarak rapor vereceğini belirtmek gerekir. Bu yılın başından beri NVIDIA’nın değeri %47 arttı ve bu onu S&P 500 endeksindeki en hızlı büyüyen şirket haline getirdi.

NVIDIA’nın Başarıları ve Gelecek Beklentileri

Geçmiş çeyreklerdeki olağanüstü sonuçlar ve NVIDIA’nın geçen yılki güçlü tahminleri, çip geliştiricisinin, generative AI teknolojilerinin geliştirilmesi ve kullanılmasında donanım tedariki alanında lider konumda olduğunu gösterdi. Bu teknolojiler özellikle özel sohbet botları ve görüntü oluşturma programlarında kullanılıyor.

Yapay zeka teknolojilerine olan yüksek talebe yapılan yatırımlar, son 12 ayda NVIDIA’nın %223 değer kazanmasına neden oldu ve onu “Magnificent Seven” olarak adlandırılan teknoloji devlerinin en karlısı haline getirdi. Bu listede, %163’lük bir artışla Meta Platforms ikinci sıradadır.

Yapay Zeka Teknolojilerinin Geleceği

Yapay zeka teknolojileri, endüstri genelinde büyük bir değişim yaratmaya devam ediyor. Hem tüketici hem de iş dünyasında yapay zeka kullanımının artmasıyla birlikte, bu teknolojilere yönelik talep ve yatırımlar da hızla büyümeye devam ediyor.

Özellikle NVIDIA gibi şirketlerin yapay zeka teknolojilerine yönelik liderliklerini sürdürmeleri, gelecekte bu alanda daha da büyük gelişmelerin yaşanacağını gösteriyor. Bu teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte, daha akıllı ve verimli sistemlerin ortaya çıkması bekleniyor.

Salih Akçay Türk
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Salih Akçay Türk, dijital habercilik ile kariyer hayatına başlamıştır. Gündemden Haberler dijital medya şirketinin kurucusudur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version