Teknoloji

Microsoft Xbox mobil uygulamasına dokunmatik kumanda gelecek

Microsoft, Xbox uygulamasının Android ve iOS beta sürümlerinde, Bluetooth oyun kumandası olmaksızın kullanılabilecek dokunmatik kontrolcüyü test etmeye başladı, bu özellik Xbox Cloud Gaming’deki sensör kontrolüyle benzerlik gösteriyor.

Yayınlanma:

-

Bu hafta Microsoft, Xbox uygulamasının Android ve iOS için beta sürümünde dokunmatik kontrolcüyü test etmeye başladı. Bu özellik, kullanıcılara konsola uzaktan bağlanma ve akıllı telefon veya tablet üzerinden oyun oynama imkanı tanıyor. Bu önceki Bluetooth oyun kumandalarının kullanımını gerektiriyordu, The Verge haber verdi.

Sensör Kontrolü ve Xbox Cloud Gaming

Yeni sensör kontrolü, Xbox Cloud Gaming servisinde kullanılan kontrolle aynıdır. Kontrol elemanları ekran üzerine yerleştirilir ve kullanıcı, ek cihazlar bağlamadan konsol arayüzünde gezinebilir ve oyunları yayınlayabilir. Harici bir kontrolcü ile oynamak tabii ki daha rahat olabilir, ancak bundan vazgeçme olanağı da önemli bir avantajdır.

Microsoft’un Önceki Deneyimleri

Birkaç yıl önce Microsoft, Xbox Cloud Gaming kullanıcılarının %20’sinin sadece sensör kontrolü ile oynadığını tespit etti. Bu nedenle şirket, yüzlerce Xbox oyununa dokunmatik öğeler ekledi; özellikle Hades, Minecraft Dungeons ve Yakuza: Like a Dragon gibi oyunlarda popüler hale geldi. Xbox’un sensör kontrolü ayrıca Surface Duo adlı iki ekranlı telefonunda bulunuyor, bu da “büyük” oyun konsolları için oyunlarla Nintendo 3DS’ye benzer bir deneyim sunuyor. Ancak Surface Duo’nun kullanıcı kitlesi oldukça sınırlı, şimdi ise bu özellik milyonlarca Android ve iOS cihaz kullanıcısı için kullanıma sunulacak. Bu arada, Apple, iOS’u dünya genelinde bulut oyunlarına açtı ve yakında Xbox Cloud Gaming’i iPhone’a getirecek.

Salih Akçay Türk
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Salih Akçay Türk, dijital habercilik ile kariyer hayatına başlamıştır. Gündemden Haberler dijital medya şirketinin kurucusudur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version