Güncel

Microsoft, Edge tarayıcısının Chrome sekmelerine ve verilerine müdahale etmesini durdurdu

Microsoft’un Edge tarayıcısındaki bir hata, Chrome’dan veri ve sekmeleri kullanıcıların izni olmadan otomatik olarak aktarmasıyla ilgiliydi ve bu sorun, son güncellemeden sonra düzeltildi.

Yayınlanma:

-

Microsoft’un tarayıcısı Edge’de ortaya çıkan bir hata, Chrome’dan veri ve sekmeleri kullanıcıların izni olmadan otomatik olarak aktarmasıyla ilgiliydi. Bu sorun, Windows 11’in son güncellemesinin yüklenmesinden sonra ortaya çıktı ve Edge, Chrome’da açık olan sekmeleri otomatik olarak başlatıyordu.

Microsoft’un Müşteri Geri Bildirimine Yanıtı

Kullanıcılar, Microsoft’a bu konuda defalarca başvurdu ancak şirket sessiz kaldı. Ancak Edge’in son güncellemesiyle bu hata düzeltildi. Microsoft’un geliştiricisi, yeni tarayıcı sürümünü şu sözlerle açıkladı: “Edge’in her açılışında, kullanıcının izniyle diğer tarayıcılardan veri aktarımına izin veren bir özellik bulunuyor. Ancak bu özelliğin durumu bazı cihazlarda senkronize olmayabilir ve doğru bir şekilde görüntülenmeyebilir. Bu sorun giderildi.”

Mozilla’nın Microsoft’a Karşı Hareketi

Mozilla, Firefox tarayıcısından sorumlu olan şirket, son zamanlarda “Microsoft’un taktiklerini ve tüketiciler üzerindeki etkisini inceleyen” bir araştırma sipariş etti. Bu, Microsoft’un rakip tarayıcılarla mücadeleyi hedefleyen kendi önerileriyle çelişen ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen arayüz tasarımı olarak nitelendiriliyor.

Avrupa’daki Yasal Değişiklikler

Avrupa’da, bu tür etkinlikler “Dijital Pazarlar Yasası” (DMA) kapsamında incelenmektedir. Bu yasa, yerel kullanıcıların Edge’i kaldırmasına ve varsayılan arama motorunu Google olarak ayarlamasına izin verecek. Yasal düzenlemeler sadece Windows’a uygulanır, bu nedenle Edge’de herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Salih Akçay Türk
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Salih Akçay Türk, dijital habercilik ile kariyer hayatına başlamıştır. Gündemden Haberler dijital medya şirketinin kurucusudur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version