Güncel

MedOne İsrail’de iki yeraltı veri merkezi kuracak

İsrail merkezli MedOne şirketi, Tel Aviv’in dışında yeraltı tesislerinde iki yeni veri merkezi inşa etmeyi planlıyor, bu proje için yaklaşık 270 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor.

Yayınlanma:

-

Datacenter Dynamics kaynağına göre, İsrail merkezli şirket MedOne, ülke sınırları içinde Tel Aviv’in dışında iki yeni veri merkezi inşa edecek. Bu yeraltı tesisleri için yaklaşık olarak 270 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.

MedOne’un Geçmişi ve Yatırımcıları

1997 yılında kurulan MedOne, barındırma hizmetleri, bulut hizmetleri ve benzeri hizmetler sunmaktadır. 2022’de, şirketin %49’luk bir hissesi Amerikan özel yatırım şirketi Berkshire Partners’a satıldı. Ayrıca, yatırımcılar arasında eski Cologix CEO’su ve şu anki Tract başkanı Grant van Rooyen liderliğindeki van Rooyen Group da bulunmaktadır.

Yeni Proje ve Hedefler

Yeni projenin bir parçası olarak, MedOne’un Kfar Yona’da bir veri merkezi kampüsü inşa ettiği belirtiliyor. Planlanan iki veri merkezi, yaklaşık 30.000 metrekarelik üç yeraltı katında yer alacak. İlk tesisin 2026’da açılması planlanırken, ikincisinin 2027’de faaliyete geçmesi bekleniyor.

Varolan Tesisler ve Genişleme Planları

MedOne’un Tel Aviv, Petah Tikva ve Tirat HaCarmel’de toplamda yaklaşık 25.000 metrekarelik dört yeraltı tesisinin zaten olduğu bilinmektedir. Şirketin web sitesinde, İsrail genelinde 85.000 metrekarelik ve 90 MW gücünde yedi ek veri merkezi inşa etme planlarından bahsedilmektedir.

Yeraltı Veri Merkezleri ve Güvenlik

İsrail genelinde yeraltı veri merkezleri oldukça yaygındır çünkü bu tür konumlar güvenliği ve iş sürekliliğini sağlar. Oracle gibi büyük şirketler, ülke genelinde derin yeraltı veri merkezleri inşa etme planlarını duyurmuştur. Ayrıca, Google, Amazon Web Services (AWS) ve Microsoft Azure gibi lider bulut sağlayıcıları da İsrail’in çeşitli bölgelerinde veri merkezleri açmışlardır.

İsrail’deki Veri Merkezi Sektörünün Geleceği

İsrail’deki veri merkezi sektörü, hızla büyümeye devam ediyor ve bu durum ülkenin teknoloji alanındaki önemini vurguluyor. Yeraltı tesislerin artmasıyla birlikte, İsrail’in veri depolama ve işleme kapasitesi de artıyor ve uluslararası arenada rekabet gücü artıyor.

Salih Akçay Türk
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Salih Akçay Türk, dijital habercilik ile kariyer hayatına başlamıştır. Gündemden Haberler dijital medya şirketinin kurucusudur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version