Dünya

GeForce RTX ekran kartları SDR videoyu anında HDR’ye dönüştürüyor

GeForce RTX ekran kartları, yapay zekayı kullanarak SDR videoyu anında HDR’ye dönüştürmeyi öğrendi

Yayınlanma:

-

Yazar:

NVIDIA, GeForce RTX grafik kartları için RTX Video HDR özelliğini tanıttı. RTX Video Super Resolution’ın eski videoların kalitesini artırdığı gibi, RTX Video HDR, yapay zeka kullanarak standart dinamik aralıklı (SDR) videoları genişletilmiş dinamik aralıklı (HDR) videolara dönüştürüyor. Bu yeni özelliğin tam anlamıyla kullanılabilmesi için Windows destekli HDR10 uyumlu bir monitöre ihtiyaç duyulmaktadır.

Yeni Sürümle Gelen Güncelleme

RTX Video HDR, NVIDIA GeForce Game Ready Driver 551.23 sürümünün bir parçası olarak sunuldu ve bu sürümle RTX 4070 Ti Super modeli de desteklendi. Video HDR özelliği, Microsoft Edge ve Google Chrome gibi tarayıcılarda çalışırken, uzmanlar uygulandığında etkisinin oldukça belirgin olduğunu, özellikle SDR ve HDR modları arasında geçiş yaparken fark edildiğini söylüyorlar. Benzer sonuçlar daha önce RTX Video Super Resolution testlerinde de görülmüştü; özelliğin etkisi hemen açıldığında en belirgin oluyor ve bir süre sonra göz adapte oluyor.

RTX Video HDR Nasıl Kullanılır?

RTX Video HDR özelliğinden yararlanmak için HDR uyumlu bir monitör ve NVIDIA RTX grafik kartına sahip kullanıcılar, sürücüyü en son 551.23 sürümüne güncellemeleri ve NVIDIA kontrol panelinde “Video” -> “Video İzleme Ayarları” bölümünde RTX Video HDR’yi etkinleştirmeleri yeterlidir.

DLSS ve DLDSR ile İlerleyen Yol

NVIDIA, Deep Learning Super Sampling (DLSS) sisteminde yapay zeka yöntemlerini kullanarak oyunlardaki kare hızını ve görüntü kalitesini artırıyor. 2022 yılında, NVIDIA, Deep Learning Dynamic Super Resolution (DLDSR) sistemini başlattı, bu sistem oyunları daha yüksek çözünürlükte renderlayarak görüntü kalitesini artırıyor. NVIDIA Broadcast özelliği, yapay zeka kullanarak video görüşmelerinde katılımcıların birbirlerine göz teması kurduğu bir izlenimini yaratıyor.

Aslı Demir
36 yaşında olan Aslı Demir, 1 çocuk annesidir. Uzun zamandır Gündemden Haberler kadrosunda çalışmaktadır. Gündem ve Dünya kategorisinde içerik üretmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version