Ekonomi

Avustralya, ölümcül Melbourne kuşatmasının ardından terör soruşturması başlattı

Melbourne’deki terör saldırısında saldırgan, bir kişiyi öldürdükten sonra bir kadını rehin aldı ve polisle çatışmada öldürüldü; Avustralya Başbakanı, saldırganın hapiste olmamasını eleştirerek olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi.

Yayınlanma:

-

Avustralya yetkilileri, Pazartesi günü Melbourne’deki bir kuşatmayı “bir terör eylemi” olarak değerlendiriyor. Olayda saldırganla birlikte bir kişi daha hayatını kaybetti.

Geçmişteki Suç Kaydı ve Serbest Bırakılması

Saldırgan Yacqub Khayre, uzun bir suç geçmişine sahipti. 2009’da bir Sydney askeri üssüne saldırı düzenleme suçundan beraat etmiş ve pazartesi günkü kuşatma sırasında şiddet içeren bir ev işgali nedeniyle şartlı tahliye olmuştu.

Yetkililerin İncelemeleri ve Başbakanın Açıklamaları

Polis, saldırganın kendilerini bir pusuya çekmeye çalışıp çalışmadığını ve ISIL ile herhangi bir bağlantısının olup olmadığını araştırıyor. Başbakan Malcolm Turnbull, Khayre’nin neden hapiste olmadığını sorgulayarak, olayı “şok edici bir korkaklık suçu” olarak nitelendirdi ve bu tür saldırılara karşı daima uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

ISIL’in Sorumluluğu ve Motivasyonu

İslam Devleti, saldırının sorumluluğunu Amaq haber ajansı aracılığıyla üstlendi ve saldırının, Avustralya’nın Irak ve Suriye’de militanlarla mücadele eden ABD öncülüğündeki koalisyona katılmasına bir karşı saldırı olduğunu belirtti.

Polisin Açıklamaları ve Soruşturma

Üç polis memuru, çatışma sırasında yaralandı. Ancak polis, saldırı ile ilgili başka şüpheliler aramadıklarını ve Avustralya’nın terör tehdit seviyesini artırmadıklarını açıkladı.

Salih Akçay Türk
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Salih Akçay Türk, dijital habercilik ile kariyer hayatına başlamıştır. Gündemden Haberler dijital medya şirketinin kurucusudur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version