Ekonomi

Apple’da deprem! 25 yıllık üst düzey isim, istifa edip Rivian’a geçti

Apple’ın uzun süreli çalışanı DJ Novotney’in, 25 yıllık kariyerin ardından Rivian’a geçiş yapma kararı, Apple’ın ürün geliştirme süreçlerinde ve özellikle elektrikli araç alanında yaşanan değişimlere ışık tutuyor

Yayınlanma:

-

Apple’ın ev cihazları geliştirmekte öncülük eden ve elektrikli araç geliştirme sürecine katkıda bulunan DJ Novotney, şirketten ayrıldığını meslektaşlarına duyurdu. Bilgilere göre, Novotney, Rivian şirketinin otomobil programlarından sorumlu başkan yardımcılığı pozisyonuna geçecek ve doğrudan Rivian CEO’su RJ Scaringe’a bağlı olarak çalışacak.

Apple’dan Rivian’a Geçiş

DJ Novotney’in Apple’dan ayrılışını duyuran açıklamada, “Mükemmel ürünler üretmek, bizim en iyi yaptığımız şeydir ve iPod, iPhone, iPad, Watch ve daha birçok ürünün geliştirildiği harika ekiplerin bir parçası olma şansına sahip oldum. Apple benim hayatımdı, ancak şimdi yeni ürünleri hayata geçirmek için ilerleme zamanı geldi” denildi.

Apple’daki 25 Yıllık Kariyer

DJ Novotney, neredeyse 25 yıl boyunca Apple’da çalıştı. Kaynaklara göre, iPod ve iPhone’un birkaç neslinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı ve aynı zamanda iPad’in oluşturulmasına katkıda bulundu, Apple Watch’ın piyasaya sürülmesine yardımcı oldu. Yaklaşık on yıl önce, Novotney, Apple’ın ilk elektrikli aracı geliştirme faaliyetlerine başlama kararını alan liderlerden biri oldu. Ele alınan bir dizi başarısızlık sonrasında meydana gelen otomotiv projesi yeniden yapılanmada, Novotney, ev cihazları geliştirme birimine liderlik eden bir pozisyona geçti, burada robot teknolojisi ve yapay zeka alanlarında cihazlar da dahil olmak üzere ev ürünlerinin geliştirilmesine katkıda bulundu. Bu cihazlardan biri, ekran ve robotik manipülatöre sahip yeni bir akıllı hoparlör olan HomePod olacak.

Rivian’a Geçiş ve Yeni Pozisyon

Kaynağa göre, Novotney, Pazartesi günü itibariyle Rivian’da göreve başlayacak. Yaklaşık on iki başkan yardımcısından biri olacak ve ürün yönetimi ve mühendislik geliştirmelerinden sorumlu olacak. Şu ana kadar Apple ve Rivian resmi olarak konuya dair herhangi bir açıklama yapmış değiller.

Kerem İkincikap
Kerem İkincikap, Uludağ Üniversitesi mezunudur. 2023 yılında Gündemden Haberler kadrosuna girmiştir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trend

Exit mobile version