Bize Ulaşın

Dünya

TSMC yakında 1nm çip üretiminin temelini atmaya başlayacak

TSMC, 1 nm teknoloji sürecine geçiş yapmak için Tayvan’da yeni bir tesis planlıyor ve bu devasa yatırım, şirketin yarı iletken üretimindeki liderliğini sürdürme hedefini yansıtıyor.

Yayınlanma:

-

TSMC yakında 1nm çip üretiminin temelini atmaya başlayacak

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), yarı iletken üretimi alanında lider bir kontrat üreticisi olarak, 3 nm’lik teknoloji süreci için üretimini geliştiriyor ve aktif bir şekilde 2 nm teknoloji sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Ayrıca, söylentiye göre, şirket yakın zamanda 1 nm teknoloji sürecinin temellerini atmaya başlayacak.

TSMC’nin Yatırımları

TSMC, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere batı ülkelerindeki çip fabrikalarına yatırım yapıyor. Ancak, Asya-Pasifik bölgesindeki jeopolitik gerilime rağmen, şirket Tayvan’da ileri teknoloji tesislerinin inşasına devam ediyor.

TSMC’nin 1 nm Teknoloji Sürecine Yönelik Adımları

TSMC, 1 nm normlarına uygun üretim yapabilen bir tesisi planlamaya başladı. Çin’e bağlı Taoyuan şehrindeki Hsinchu Bilim Parkı’nda 100 hektarlık bir arazi üzerine inşa edilecek olan bu tesis, %40’lık bir kısmı ambalaj üretimine, %60’ı ise 1 nm normlarına uygun çip üretimine ayrılacak. TSMC, söz konusu alanın gelişimine ilişkin olarak diğer tüm rakiplerini geride bıraktı.

Dev Yatırım ve Hedefler

TSMC’nin 1 nm teknoloji sürecine olan yatırımları 1 trilyon Tayvan dolarını aşıyor (32 milyar ABD doları). Geçtiğimiz Aralık ayında TSMC, 1 nm teknoloji sürecine göre çip üretimini bu on yılın sonuna kadar başlatma niyetini gösteren bir yol haritası sundu. Bu teknoloji, üç boyutlu heterojen entegrasyon ile birleştiğinde bir çipte 1 trilyondan fazla transistör üretebilme kapasitesine sahip olacak.

author avatar
Kerem İkincikap
Kerem İkincikap, Uludağ Üniversitesi mezunudur. 2023 yılında Gündemden Haberler kadrosuna girmiştir.
Haberi Oku
Advertisement