Bize Ulaşın

Ekonomi

Cinsel tacizle suçlanan Porto Riko belediye başkanı istifa etti

Porto Riko Belediye Başkanı Hector O’Neill, kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlanan polis memuru tarafından yapılan şikayetin ardından istifa etti.

Yayınlanma:

-

Cinsel tacizle suçlanan Porto Riko belediye başkanı istifa etti

Hector O’Neill, kendisine karşı bir şikayet dosyalayan bir kadın polis memuruna cinsel tacizde bulunmakla suçlanan ve istifasını sunuyor.

Yıllar Sonra İstifa Kararı

Guaynabo’nun zengin şehrinin 20 yılı aşkın bir süre belediye başkanlığını yapan O’Neill, Porto Riko’nun başkentinin güneybatısında bulunan bu şehirden ayrılmaya karar verdi ve Pazartesi günü istifasını içeren bir mektup sundu.

İstifası, Kamuoyu ve Hükümet Baskısı Sonucu Geldi

O’Neill’ın istifası, Porto Riko’nun valisi ve birçok vatandaşı tarafından istenmesinin ardından geldi. Geçen ay yetkililer, O’Neill’ı süresiz olarak görevden uzaklaştırdı ve araçlar ve cep telefonları dahil olmak üzere herhangi bir devlet malını teslim etmesini talep etti.

Taciz İddiaları ve Soruşturma

O’Neill’a yöneltilen suçlamalar arasında, belediye başkanının söz konusu polis memuruna ve onun erkek arkadaşına neredeyse yarım milyon dolar ödediği iddiaları yer alıyor. Yetkililer, bu iddiaları araştırıyorlar.

O’Neill’ın Savunması

O’Neill, davayı özel olarak çözüldüğünü ve kamu fonlarının kullanılmadığını iddia etti. Taciz iddialarına yönelik savunması ve açıklamaları, Porto Riko toplumunda ve hükümetinde ciddi bir tartışma yaratmıştır.

Advertisement